Press och media

Här har vi samlat alla uppgifter för dig som arbetar med press och media.
Kontakta oss gärna om du saknar något.

Ladda ned media

Alla bilder på The Wall (19MB) Alla bilder på Intersect Concrete (52MB) Alla bilder på Raw Copper (17MB) Alla bilder på Raw Stone (38MB) Alla bilder på Frame Stone (43MB) Alla bilder på Hex Metal (35MB) Alla bilder på Bold Corian (22MB) Bilder från Behind the Scenes (42MB)
Alla porträttbilder (11MB)

Pressrelease

INITI utmanar porslinsdominansen och tar in naturen i badrummet

2017-03-23

När möbelmärket INITI skapades närde grundarna en dröm om att förändra synen på badrum. Med hjälp av ädla material, minimalistiskt formspråk och stort fokus på naturen har Peter Kandel och Kristofer Eriksson nu lyckats skapa ett varumärke som utmanar hela badrumsindustrin.

Våra badrum har i princip sett likadana ut sen vi fick rinnande vatten. När INITI grundades var målet att ändra på det. Men hjälp av noga utvalda material och största möjliga fokus på formkänsla har man tagit fram badrumsmöbler i superpremiumklassen.

Nyckeln bakom INITI har varit att hitta unika material och låta de vara så råa som möjligt. Jakten på de perfekta materialen har resulterat i möbler tillverkade i allt från Bohusgranit och oxiderad koppar till rå betong och marmor från Italien.

– Vi står med en fot i vårt ursprung, med naturen som största inspiration. Den andra foten har vi satt ner i framtiden där vi utmanar dagens tänk men med den skandinaviska designtraditionen i ryggmärgen, säger Kristofer Eriksson, Creative Director på INITI. Materialvalen är avgörande i varje produkt och vi har hela tiden strävat efter att behålla dess grundutseende. Materialen är så pass viktiga för oss att vi till och med har gjort det centralt i varje produktnamn.

Design är bärande för INITI. Designen görs inte för att kapsla in en funktion utan det är hela huvudintrycket. Målet är också att förflytta naturen in i badrummet. Stora stenblock klyvs för att skapa exakt rätt brottyta som sedan försiktigt behandlas för att behålla så mycket av originalutseendet som möjligt. Materialen får aldrig vara för perfekta, för spegelblanka eller för polerade. Känslan INITI strävar efter är äkta och naturnära.

INITIs produkter är inte uppbyggda som en kollektion utan som soltärer. Likt enskilda konstverk berättar varje produkt sin egen historia och utmanar rådande trender.

– Vi har även försökt utmana den klassiska placeringen av möblerna i badrum. Istället för att ta fram möbler som måste stå tryckta mot väggarna har vi skapat möbler som tar för sig och kräver sitt rum. Ett exempel är Raw Stone i Bohusgranit som är skapad likt en köksö, fast för badrum, och placeras helt fristående i ditt badrum. Ingen möbel får stressas fram och det tar stenhuggeriet nästan ett dygn att skära ut det som skall bli själva hon till Raw Stone, säger Peter Kandel, grundare och VD INITI.

Alla INITIs produkter säljs via hemsidan INITI.se samt showroom vid Mall of Scandinavia i
Stockholm. Varje produkt tillverkas i begränsad upplaga och med ett unikt produktionsnummer. Något som är viktigt för att understryka känslan av kvalitet och unicitet.

För mer information kontakta:
Peter Kandel, grundare och VD INITI
Tfn: 070-819 91 60
Mail: peter.kandel@initi.se

Om INITI:
INITI är en modig uppstickare som designar, tillverkar och säljer badrumsmöbler. Företaget startades 2015 av Peter Kandel som har mångårig erfarenhet från internationella varumärken, däribland Adidas och Carlsberg. Idag består INITI även av Jenny Näsbrandt, projektledare med lång erfarenhet från inredningsbranschen, däribland Kinnarps Interior, samt Kristofer Eriksson, Creative Director med flera års erfarenhet inom industridesign.

www.initi.se