Köpevillkoren gäller vid köp via nätbutiken, www.initi.se. Vid köp i vårt showroom gäller delvis andra villkor.

Allmänna villkor

Ålder
För att köpa en produkt i INITI:s nätbutik måste du vara 18 år eller äldre.

Köp
Avtal om köp träffas i och med det att du via e-post mottar en orderbekräftelse efter att du lagt en order och erlagt handpenning.

Felaktiga uppgifter
Vi förbehåller oss rätten att i efterhand korrigera eventuella felaktiga uppgifter angående pris och leveranstid.

Tryckfel
Vi reserverar oss för eventuella ”tryckfel” i produktinformation och kataloger samt för att produktbilder inte alltid exakt återger produkternas verkliga utseende.

Force Majeure
Vi förbehåller oss rätten att åberopa Force Majeure i sådana situationer där detta är tillämpbart.

Priser
I priserna ingår moms med 25 procent. Vi förbehåller oss rätten att justera priser i förhållande till ändringar i valuta, skatt, avgifter eller liknande. Dessa prisjusteringar regleras omedelbart då vi anser det vara befogat. Vi reserverar oss även för eventuella felaktiga priser på grund av till exempel ”tryckfel”.

Beställning
Beställning kan idag göras på vår hemsida alternativt att ni kommer in till vårt showroom så hjälper vi er.

Beställning på hemsida
På INITIs hemsida kan ni välja önskade produkter, eventuella tillval, ange kontaktuppgifter samt ange när och var ni önskar att produkten ska levereras.

Efter genomförd beställning erhåller du ett e-mail ”Tack för din beställning” som bekräftar din beställning.

För att slutföra din beställning krävs handpenning på 25% av det totala ordervärdet, vilket vi kommer att informera er om och fakturera er för.

När vi erhållit er handpenning skickar vi en orderbekräftelse

Intresseanmälan
Du kan när som helst anmäla ditt intresse för en viss produkt (-er) på vår hemsida så kontaktar vi dig för ytterligare information.

 

Leverans
Leverans inom Sverige
Försändelserna levereras inom Sverige med våra egna bilar eller lämpligt fraktbolag direkt hem till dig. Om du vid köptillfället valt alternativet ”Frakt inom Sverige” levereras försändelsen till ytterdörr, förutsatt att lastbil kan ta sig dit. Leveransen telefonaviseras till något av de telefonnummer du angivit.

Inbärning, montering, avtagning av emballage och bortforsling av emballage ingår som regel inte.

När dina varor är klara av leverans till dig, kontaktar logistikavdelningen dig, bokar en tid, och levererar till dig enligt överenskommelse.

Vill du få dina möbler inburna, monterade, få emballage bortforslat eller har andra önskemål? Kontakta oss.

Leveranskostnad inom Sverige
Alltid fri frakt inom Sverige.

Leverans och leveranskostnad utanför Sverige
Vid försändelserna till länder utanför Sverige hjälper INITI till med boka lämpligt fraktbolag. Leveranssätt, villkor, leveranstid och kostnad kan variera beroende på land och typ av varor. Om du anger en leveransadress i annat land utanför Sverige står INITI för leveranskostnaden fram till Sveriges gräns. Därefter står kund för fraktkostnaden, eventuella tullavgifter och administrationsavgifter. I vissa länder blir även köparen skyldig att betala inhemsk moms/mva för varorna. Kontakta oss för mer information om leveranssätt.

Avgift för misslyckat leveransförsök eller outlöst försändelse
Samtliga försändelser föraviseras per telefon och/eller via e-post från INITI samt aviseras via SMS, brev, telefon eller e-post från fraktbolaget. För alla försändelser (förutom brev) bifogas information i e-postavisering som möjliggör spårning av försändelsen. Om du inte mottagit avisering från fraktbolaget inom en vecka efter att du fått leveransbekräftelsen via e-post ber vi dig att kontakta oss för att undvika att försändelsen returneras.

I de fall försändelser returneras till INITI av fraktbolaget på grund av att beställaren/mottagaren 1) inte varit anträffbar på uppgivet telefonnummer för avisering; 2) vägrat ta emot leveransen; 3) uppgivit felaktiga namn-, adress eller kontaktuppgifter eller 4) inte löst ut försyndelsen från utlämningsställe, kommer INITI debitera beställaren en avgift. För brev och paket uppgår avgiften till SEK 300 inkl. moms och för lastpall/större paket till SEK 1.000 inkl. moms. Avgiften tas ut för att täcka INITIs kostnad för returfrakten samt returadministrationen och debiteras via faktura efter att returen ankommit till INITI.

I de fall fraktbolaget eller INITI kommit överens med mottagaren om dag och tid för leverans men denne inte finns på plats vid leveranstillfället, kan en extra avgift för ett nytt leveransförsök tillkomma.

Leveranstid
Leveranstiden anges på respektive produkts sida. Alla leveranstider är ungefärliga och avser tiden från det att vi erhållit handpenning tills dess att försändelsen skickas från vårt lager.

Vi meddelar dig leveransvecka så snart din beställning är hos aktuell tillverkare bekräftat från vår produktion. Observera att detta i vissa fall kan ta upp till två veckor. Självfallet har du rätt att häva din beställning, alternativt utnyttja din ångerrätt, i samband med att du meddelas om specificerad leveransvecka.

Om du beställer flera varor med olika lång leveranstid på en och samma gång, skickas alla varor i en och samma sändning när samtliga varor ankommit till vårt lager. Om du önskar delleverans – lämna ett meddelande när du lägger din order eller kontakta oss. Till andra länder än Sverige kan en extra avgift tillkomma om du önskar delleverans.

Om leveranstiden mot förmodan blir längre än vad som angivits i din orderbekräftelse så meddelar vi dig om detta snarast möjligt efter det att förseningen kommit oss tillkänna. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från alla ersättningskrav till kund gällande leveransförseningar.

Betalning
Handpenning
Efter mottagen beställning får du en faktura på handpenningen som är 25% av det totala ordervärdet. När betalningen är mottagen startar vi produktionen av din möbel.

Betalningsalternativ
Vi erbjuder endast fakturabetalning.

Fakturabetalning
I samband med din order görs en kreditupplysning på ditt person- eller organisationsnummer. Leverans sker endast till den adress som finns registrerad, såsom folkbokföringsadress och du betalar resterande orderbelopp när du mottagit dina varor. Fakturan skickas från INITI samma dag som du mottar leveransbekräftelse från oss. Betalningsvillkor är 20 dagar netto. Vid försenad betalning debiteras dröjsmålsränta med 2 % per månad från förfallodagen. Vid påminnelse debiteras lagstadgad påminnelseavgift på 60 kr. Vid beställning mot faktura måste beställaren vara minst 18 år. Bostadsrättsföreningar samt föreningar kan ej kan handla på faktura. Vi erbjuder betalning mot 20 dagars faktura.

Ångerrätt
Du har normalt 14 dagars ångerrätt på varor du köpt i nätbutiken, i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen. Detta innebär att du har rätt att returnera en vara om du inom 14 dagar efter att du mottagit den meddelar oss om att du vill utnyttja ångerrätten.

Du får hela köpesumman tillbaka, men leveranskostnaden för returen står du själv för. Den returnerade varan skall vara i lika gott skick som när du mottog den, och bör returneras med sitt originalemballage. Vänligen ange ditt namn samt ordernummer alternativt en kopia av din faktura, samt uppgifter om hur återbetalning ska ske.

Återbetalning utförs normalt inom 1-5 arbetsdagar, dock senast inom 30 dagar, efter att vi mottagit och godkänt returen.

Vid köp av en vara som är specialtillverkad eller på annat sätt anpassad speciellt för dig så gäller inte ångerrätten..

Observera att ångerrätt inte gäller för företagskunder.

Byte av vara
Under förutsättning att varan är oanvänd, i hel originalförpackning och i oskadat skick har du rätt att byta din vara. Vid byte av vara står du själv för returkostnaden. Bytesrätt gäller inte om varan är specialtillverkad eller på annat sätt anpassad till just dig. Kontakta oss alltid före en retur, önskar du byta din vara mot en annan blir detta ett nytt köp samt en retur.

Reklamation av vara
Konsumentköplagen.
Du har enligt konsumentköplagen alltid 3 års reklamationsrätt. Reklamation innebär att du inom rimlig tid från det att du upptäckt ett fel med varan meddelar oss om detta. Vi kontrollerar alltid samtliga varor för eventuella fel innan vi levererar dem till dig. Om det mot förmodan ändå är något fel med din vara, var vänlig kontakta vår reklamationsavdelning innan du returnerar varan till oss. Observera att när du returnerar en produkt klistra ej etiketter eller frimärken direkt på originalemballaget. Packa din retur med ett ytteremballage kring produktens originalemballage. När vi mottagit giltigt reklamationskrav kontaktar vi dig för avhjälpande av felet eller översänder eventuella returkoder/returfraktsedel. Vid retur av reklamerad vara står självfallet vi för returkostnaden.

Transportskador
Viktigt: Var noga med att kontrollera varorna för eventuella skador när du tar emot leveransen. För att varor med synliga, yttre transportskador ska kunna reklameras hos oss måste skadorna ha noterats på fraktbolagets fraktsedel i samband med kvittens. Om du skulle upptäcka dolda fel/transportskador efter att du öppnat förpackning/emballage – kontakta vår reklamationsavdelning omgående.

Tvist
Vid eventuell tvist som tas upp av Allmänna Reklamationsnämnden är vår policy att följa de rekommendationer som nämnden utfärdar. Du kan även använda EU-kommissionens formulär som du hittar här.

Garantier
Vi har ingen allmän garanti för de varor vi säljer. Vi lämnar dock 5 års garanti på samtliga delar för eventuella produktionsfel.

Personuppgifter & Cookies
Vi tar ansvar för alla personuppgifter, till exempel namn, adress och e-post, som du lämnar till oss eller som vi får del av när du handlar hos oss. Alla sådana uppgifter används endast inom företagets datasystem och hanteras i enlighet med Svenska Personuppgiftslagen (PUL). Informationen kommer att användas i syfte att vi vid köp ska kunna fullgöra våra åtaganden mot dig och ge dig god service. Det kan handla om att leverera de varor du beställt, meddela orderstatus, eller att delge dig information om nyheter, kampanjer och erbjudanden.

Enligt lagen om elektronisk kommunikation ska alla som besöker en webbplats informeras om användning av cookies. När du besöker vår webbplats sparas så kallade ”cookies” på din dator. Dessa används bland annat för att hålla reda på vilka varor du lagt i varukorgen och om du inte har cookies aktiverat i din webbläsare kommer du inte kunna genomföra ett köp. Om du har inaktiverat cookies kommer du dock fortfarande kunna surfa runt på vår webbplats.