Vår Historia

Changing the world of bathrooms

INITI är ett svenskt företag som vill förändra hur världen ser på badrum. Inget annat rum är så personligt för oss. Ingen annanstans är vi så nakna och öppna för sinnesintryck. Ändå har våra badrum i princip sett likadana ut sedan vi fick rinnande vatten. Allt det här vill vi förändra. Vi vill bryta upp mönster och skapa brutalt annorlunda lösningar. Vi vill att du låter badrummet ta plats i ditt hem och att du bejakar den där känslan från semesterns hotell där du kände att –hmm, så här skulle jag vilja ha det varje dag. Vi ser också badrummet som det nya sociala rummet där vi kan mingla med ett glas champagne. Ett rum där vi öppnar upp och lyfter in nya material som överraskar och skapar en helt ny känsla. Ett rum där vi blandar det allra mest mjuka och taktila materialen med de råaste och mest bombastiska uttrycken.

INITI står med en fot i den allra mest ursprungliga, skandinaviska traditionen där vi fokuserar på rena och sanna material. Den andra foten har vi ställt ner långt fram i framtiden där vi tillsammans med nytänkare försöker förstå hur de mest innovativa lösningarna kan förändra våra badrum i grund och botten. Både nu och i framtiden.

Begränsad Upplaga

INITIs produkter görs i begränsade upplagor. Och ingen produktserie är den andra lik. Upplagorna är minst sju, men aldrig fler än 19, helt beroende på produkt. Undantag görs om du vill köpa en serie på fler än 19, men då skräddarsyr vi den serien efter dina önskemål. En begränsad upplaga handlar om att vi vill säkerställa att våra serier verkligen är unika. Men det handlar också om att säkerställa tillgång till de allra bästa materialen och att vi håller volymerna på en sådan nivå att vi kan garantera kvaliteten.